Liquid Latex – Lateks i Lëngshëm

Produkt lateksi i lëngshëm që thahet për tu përdorur për efekte speciale.

Produkt lateksi i lëngshëm që thahet për tu përdorur për efekte speciale. Lateksi i lëngshëm përdoret në industrinë e teatrit dhe të kinemasë për të krijuar një shumëllojshmëri efektesh speciale. Kur është i thatë, ai krijon një shtresë të përkulshme dhe transparente që ngjan me lëkurën. Artistët profesionistë të makeup-it e përdorin mbi fytyrë ose trup për të krijuar rrudhat, efektet e plakjes dhe plagët në sipërfaqe (shenjat e plagëve, flluskat, djegiet apo lëkurën e shqyer). Ai mund të përdoret për të ngjitur në trup paisje të përbëra nga Parafinë Plastike (Plasto Wax), shkumë ose silikon. Përveç kësaj, ai përdoret për të krijuar efekte speciale në 3D: hidhet në kallëpe për paisjet e protezave për të krijuar një lëkurë të dytë të një pjese të dëshiruar të trupit (maska, hunda, veshët, etj.).